Latest News

31.03.2021 – Adunarea Generala ROMATOM – conectarea cu industria pe orizontala

In data de 31 Martie, membri Romatom au participat la Adunarea Generala organizata pentru prezentarea activitatii si a bugetului pe anul 2020 si aprobarea planului de activitati pe anul 2021 precum si a bugetului aferent.

Agenda intalnirii a fost aprobata in totalitate iar anul 2021 prevede, pe langa promovarea proiectelor nucleare locale – reabilitarea Unitatii 1 si realizarea Unitatilor 3 si 4 de la CNE Cernavoda, mentinerea si intensifiarea actiunilor care sunt menite a promova energia nucleara ca fiind o energie curata, verde, parte a planului de decarbonizarea pana in anul 2050.

Totodata in cadrul Adunarii Generale, au fost votati membri Consiliului Director precum si Presedintele:

Componenta CD:
SN Nuclearelectrica SA – 25 de voturi
Walter Tosto – 22 de voturi
Ansaldo Nucleare – 22 de voturi
Kinectrics – 22 de voturi
Automatica SA – 19 voturi
ICSI Rm. Valcea – 19 voturi
Matefin – 19 voturi

Membri supleanti:
Elcomex – 18 voturi
Titan Echipamente Nucleare – 18 voturi

Presedinte ROMATOM: Walter Tosto WTB – 21 voturi

Walter Tosto va sprijini in continuare activitatea membrilor Romatom pentru atingerea obiectivelor propuse de catre SN Nuclearelectrica si in acest sens, conform cu dorinta comuna a membrilor asociatiei se vor intensifica si actiunile de conectare a industriei nucleare cu industria pe orizontala, pentru identificarea potentialilor parteneri in viitoarele proiecte nationale.

Presedintele ARPE – domnul Lucian Rusu, a mentionat ca va sprijini in continuare si conectarea intre membri Romatom si ARPE, facilitand intalniri si discutii intre acestia, pentru o mai buna cunoastere reciproca a capabilitatilor existente. Doi dintre membri ARPE au decis la finalul anului 2020 sa adere si in Romatom. Este vorba despre Industrial Montaj din Ploiesti si Romweld Concept din Bucuresti.

Felicitari si mult succes echipei ROMATOM pentru urmatorul mandat!

Related posts